Ugodneje po Deželi Celjski

11:57

Zavod Celeia Celje je v sodelovanju s partnerji izdal knjižico Dežela Celjska, s katero  si bo do konca leta mogoče ceneje ogledati večino turističnih znamenitosti na Celjskem.

Utrinek s prireditve Dežela Celjska vabi v središču Celja.
Utrinek s prireditve Dežela Celjska vabi v središču Celja.

V knjižico so vključeni kuponi, ki omogočajo ugodnejši nakup vstopnic za posamezne turistične znamenitosti in termalna središča na Celjskem, kot so na primer Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, Rimska nekropola, Jama pekel, Stari grad Celje, Pokrajinski muzej Celje, Muzej novejše zgodovine Celje, Celjska koča, Žička kartuzija, Terme Olimia in druge. Kriterij za vključitev posamezne lokalne atrakcije iz občine, ki je partner v projektu Dežela Celjska, je turistom prijazen obratovalni čas prodajnega mesta.

Pogoj, da uporabnik pridobi knjižico Dežela Celjska, pa je nakup vstopnice na eni od v knjižico vključenih znamenitosti. Knjižica s popusti je izšla v deset tisoč izvodih, gre pa za nov turistično promocijski produkt, ki je nastal v sodelovanju Zavoda Celea Celje, ki vodi projekt turistične destinacije Dežela Celjska ter Zavod za kulturo, turizem in šport Žalec  Lokalne turistične organizacija Zreče, Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice, Razvojnih agencij Sotla in Kozjansko ter zdravilišč Rimske terme, Term Dobrna, Olimia, Zreče in GH Sava Rogaška.

RG

Foto: GrupA