Ultramaraton Celje – Logarska dolina v roke Celjskega sejma

14:15

Za organizacijo 33. ultramaratona Celje – Logarska dolina, ki bo 2. septembra, bo letos poskrbela družba Celjski sejem. V ta namen bo družba ustanovila novo društvo, ki bo prevzelo vse pravice organizatorja.

Zadnjih 25 let je za organizacijo ultramaratona Celje – Logarska dolina, ki šteje tudi za evropski pokal ultramaratoncev, skrbelo Društvo maratoncev in pohodnikov Celje. Danes je z uradnim podpisom pogodbe društvo organizacijo preneslo na družbo Celjski sejem, ta pa bo v ta namen ustanovila novo društvo. Društvo maratoncev in pohodnikov Celje bo tako razbremenjeno finančno ter pri iskanju sponzorjev in skrbi za promocijo. Da je za to delo primernejša družba Celjski sejem, je prepričan predsednik upravnega odbora družbe Franc Pangerl:

Pangerl je prepričan, da bodo z Društvom maratoncev in pohodnikov Celje dobro sodelovali.

Večjih sprememb pri organizaciji 33.  maratona ne bo, se pa bo štart tekmovanja s Trga celjskih knezov prestavil na parkirišče Celjskega sejmišča. Spremenilo se bo tudi ime, in sicer  v Ultramaraton Celjski sejem – Celje Logarska dolina.

EP

Foto: EP

maraton
Predsednik Društva maratoncev in pohodnikov Celje Odon Simonič ter predsednik upravnega odbora družbe Celjski sejem Franc Pangerl med podpisom pogodbe. Desno sedi član član društva Ivan Žaberl.
Deli