V celjski bolnišnici vendarle potrdili: doslej dve testiranji zaradi suma okužbe s koronavirusom

14:14

Ko se se danes v Celju razširile govorice, da naj bi v Splošno bolnišnico Celje sprejeli bolnika s sumom na koronavirus, so nam v Splošni bolnišnici Celje sprva to zanikali, nato pa nam je strokovni direktor bolnišnice Franc Vindišar potrdil, da so pred dnevi že opravili eno testiranje na sum za koronavirus pri eni osebi in sum ovrgli. Danes pa čakajo rezultate drugega testiranja. Ali gre za naša državljana, ki sta bivala v tujini ali za tuja državljana, ki sta prišla v Slovenijo, v bolnišnici ne govorijo. 

Danes dopoldne o tem, da naj bi bili že izvedeni testiranji, niso bili seznanjeni, odgovore iz ljubljanske centrale Nacionalnega inštituta RS za javno zdravje sicer še čakamo.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

FA Sherpa
FA Sherpa

V celjski bolnišnici je bil danes tudi poseben sestanek s predstojniki vseh bolnišničnih oddelkov, na katerem so govorili tudi o postopkih v primeru morebitne obravnave suma na tovrstno okužbo. “V bolnišnici smo pripravljeni ne le na sum okužb s koronavirusom, ampak tudi za nadaljnjo stopnjo obravnave, torej za primer, če se pojavi več bolnikov,” dodaja Vindišar.

Za obravnavo tovrstnih bolnikov je v Urgentnem centru Celje posebna izolacijska ambulanta z ločenim vhodom in prezračevanjem, ki preprečuje prenos okužb. V izolacijski ambulanti je tudi vsa zaščitna oprema za zdravstvene delavce, ki obravnavajo bolnike s sumom na okužbo z visoko nalezljivo boleznijo. Če bi bolnik potreboval bolnišnično zdravljenje, ga bodo namestili v posebno izolacijsko sobo.

Več podrobnosti bo objavljenih v četrtkovi izdaji Novega tednika.

SIMONA ŠOLINIČ

Deli