V celjski regiji 34 zlatih maturantov

15:13

Maturanti, ki so opravljali splošno maturo v spomladanskem roku, so se danes seznanili z rezultati. Splošno maturo je v spomladanskem roku uspešno opravilo 88,39 odstotka kandidatov, kar je po navedbah ministrice za izobraževanje Maje Makovec Brenčič drugi najboljši rezultat v zgodovini. Tudi gimnazije na Celjskem so bile izredno uspešne, saj je večina presegla državno povprečje doseženih točk, ki znaša 20 točk. Skupno je v celjski regiji 34 zlatih maturantov, povprečna uspešnost šol pa je 97-odstotna.

Tudi letos so na uspeh svojih učencev ponosni na I. Gimnaziji v Celju, kjer je k maturi pristopilo 211 učencev, uspešnih pa jih je bilo 209. Maturo je s 30 točkami ali več opravilo 22 učencev, ki so postali zlati maturanti. Povprečno so letošnji četrtošolci na I. celjski gimnaziji dosegli 22,3 točke, kar je nad slovenskim povprečjem.

20160711_111611
Letošnji zlati maturanti na I. gimnaziji Celje

Na celjski Gimnaziji Lava je bilo povprečno število doseženih točk 23, kar je za tri več od državnega povprečja. Imajo tri zlate maturante.

 S 95-odstotnim uspehom na splošni maturi se lahko pohvalijo na Gimnaziji Celje center, kjer imajo letos na oddelku splošne gimnazije in oddelku umetniške gimnazije likovne smeri 5 zlatih maturantk.

Dva zlata maturanta imajo na Gimnaziji Velenje ter po enega Gimnazija Rogaška Slatina in Gimnazija Slovenske Konjice.

 KP

Foto: EVA POPOVIČ

Deli