V Celju bomo parkirali ceneje

8:09

Celjski mestni svetniki so na včerajšnji seji odločali o novih cenah parkiranja na nekaterih parkiriščih v Celju ter o možnosti nakupa več dovolilnic za parkiranje v starem mestnem jedru.

Mestni svetniki so potrdili predlog o spremembi cen parkirišč Razlagove ulice in Savinjskega nabrežja. Ker sta parkirišči slabše zasedeni, so svetniki odločili, da bosta parkirišči postali del II. cone, kar pomeni, da bo cena parkiranja nižja.

Miran Gaberšek iz oddelka za okolje in prostor:

Novost bo tudi plačljivo parkirišče pri Zdravstvenem domu Celje. Parkirišča v okolici zdravstvenega doma bodo po novem v modri coni parkiranja, kar pomeni, da bo tam parkiranje dovoljeno za največ dve uri. Cena parkiranja za uro bo 90 centov. Oddelek za okolje in prostor Mestne občine Celje pa bo tako poskrbel, da bo bolnikom in obiskovalcev zdravstvenega doma vedno na voljo parkirno mesto, pravi Gaberšek.

Svetniki so na mestni seji potrdili tudi predlog možnosti nakupa druge parkirne dovolilnice za stanovalce starega mestnega jedra. Slednji bodo lahko kupili dve dovolilnici, pri tem pa bo druga za polovico dražja od prve. Večji uporabniki, ki kupijo več kot 30 parkirnih dovolilnic, pa bodo po novem te lahko kupili z 10-odstotnim popustom.

seja mocEP

Foto: EP