V Dobju premična, v Novi Cerkvi pismonoška pošta

17:14

Pošta Slovenije je letos na celjskem območju zaenkrat preoblikovala dve lokalni pošti. Tako deluje od začetka tega meseca v Dobju pri Planini tako imenovana premična pošta, v Novi Cerkvi pa bodo kmalu dobili pismonoško pošto.

Razlika med obema vrstama pošte je v tem, da deluje pismonoša v Dobju vsak delavnik po eno uro v prostoru nekdanje trgovine. Gospodinjstva lahko naročijo obisk pismonoše, ki opravlja različne storitve, na svojem domu. Tako lahko oddajo pošiljke, plačajo položnice in vplačajo nakaznice, dvignejo denar z osebnega računa ter kupijo znamke. Župan Dobja Franc Leskovšek opozarja na  nezadovoljstvo nekaterih občanov:

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

V Dobju je doslej delovala pogodbena pošta, skupaj s trgovino, vendar jo je pogodbenik zaradi pomanjkanja prometa zaprl. Podobno je v Novi Cerkvi pri Vojniku, kjer je pogodbenik pogodbeno pošto prav tako zaprl. Trenutno tam deluje klasični poštni urad, pismonoška pošta pa bo začela delovati 3. aprila.

Pošta Slovenije je doslej preoblikovala 149 slovenskih poštnih uradov. Preoblikovanje je začela pred šestimi leti. Kot razlog za preoblikovanje omenja Pošta Slovenije velik upad pisemskih pošiljk ter še drugih storitev.

BJ

nova cerkev stavba za mlade
Poštni urad v Novi Cerkvi. Od aprila bo tam delovala tako imenovana pismonoška pošta.

 

Deli