V enem dnevu od Goričkega do Portoroža

11:50

Simon Eržen, nekdanji večkratni državni prvak s kolesom BMX, legenda tovrstnega kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji in zadnjih 10 let avanturistični kolesar svetovnega kova, se bo v soboto, 17. junija, za dobrodelne namene podal na 24-urno 335 kilometrov dolgo kolesarsko pot z naslovom Diagonala 335.

Simon Eržen kolo_Foto Agencija Mori
Simon Eržen na kolesu po Sloveniji. Foto: Agencija Mori

Ob polnoči s petka na soboto bo pot začel na tromeji na Goričkem, nato pa jo nadaljeval skozi Ptuj, Celje, Ljubljano in Koper vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj. Na poti bo v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem mladimi, z geslom Zmigajmo Slovenijo! S projektom želi spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali, vsak v svojem športu.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Simon Eržen s svojo ekipo želi, da bi Diagonala 335 postala tradicionalna in vseslovenska prireditev. V sklopu tega dogodka se mu bodo na poti lahko priključili kolesarji po vsej Sloveniji. Zato poziva vse rekreativne kolesarje, da se mu pridružijo na krajšem ali daljšem odseku poti ter na promocijskih točkah v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Mesta, kjer se bo mogoče priključiti Simonu na poti, bodo objavljena na spletni strani diagonala335.bikingtheglobe.net in na socialnem omrežju Facebook.

Če ga želite ujeti, se bo v Celju za nekaj minut ustavil pred Mestnim kinom Metropol med 6. uro in 6.30.

BGO

Deli