V občini danes slavnostno

8:00

V kulturni dvorani bo ob 19. uri osrednja prireditev občinskega praznika. Ta bo v znamenju podelitve letošnjih občinskih priznanj ter kulturnega programa, ki ga bo pripravilo domače kulturno društvo. Najvišje letošnje občinsko priznanje zlato plaketo bo prejelo Čebelarsko društvo Luče, ki praznuje svojo 100-letnico.

Med štirimi prejemniki tako imenovanih priznanj občine sta Simona Moličnik, ki skrbi za ohranjanje luškega ljudskega petja ter gasilec Tadej Potočnik. Za različne uspehe bosta priznanje prejela tudi Ana Strmčnik, ki deluje na športnem in kulturnem področju ter osnovnošolsko športno društvo. Slavnostni govornik bo župan Ciril Rosc, ki bo predstavil utrip občine od lanskega praznika. Nova športna dvorana, ki je največja naložba od nastanka Občine Luče, za občinski praznik še ne bo predana namenu. Občina trenutno tudi prenavlja prostore vrtca. Poleg tega so pred kratkim dobile dokončno podobo muzejske etno hiške, kjer so predstavljeni pozabljeni poklici.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

BJ

Foto: arhiv RC

IMG_7776
V muzejskih etno hiškah, ki so postavljene na obrobju Luč, so predstavljeni nekdanji poklici. Pred kratkim so dobile dokončno podobo.

Deli