V občini danes slavnostno

8:15

Na Dobrni bo ob 18. uri osrednja prireditev občinskega praznika. Prireditev, ki bo v dvorani Zdraviliškega doma, bo v znamenju podelitve letošnjih občinskih priznanj. Letošnje najvišje priznanje, to je priznanje častna občanka, bo prejela vsestranska Herta Rošer.

Ta je bila med drugim dolgoletna učiteljica dobrnske šole ter nekaj časa njena ravnateljica, deluje pa tudi na drugih področjih. Med drugim je bila predsednica kulturnega društva ter na čelu župnijske Karitas, kjer še vedno deluje. V župniji je pomagala še na drugih področjih, deluje pa tudi v turističnem društvu.

 Za delo na turističnem področju in v občinskih organih bo danes prejela zlati grb Marija Deu Vrečer, srebrn pa bo podeljen Borisu Repasu. Prejel ga bo za udejstvovanje na gasilskem področju ter v folklorni skupini. Podeljeni bodo tudi trije bronasti grbi. Jože Kovač ga bo dobil za delo v društvu upokojencev ter gasilstvu, Stane Rehar za razvoj podjetja ETT Lighting, med prejemniki je tudi Medobčinsko društvo delovnih invalidov Celje.

Priznanja bo podelil župan Martin Brecl, ki bo v slavnostnem govoru orisal dogajanje v občini.

BJ

Foto: ZTŠK

Zdraviliški dom
Osrednje praznovanje bo v Zdraviliškem domu.

Deli