V včerajšnji noči kar 87 gasilskih intervencij

9:54

Nad knežjim mestom se je nebo včeraj razbesnelo. Gasilci so posredovali z vsemi razpoložljivimi sredstvi.

O silovitosti neurja fotografija najbrž pove dovoljNekaj čez 19. uro je Celje z okolico zajelo hudo neurje s točo in pri tem poplavilo ulice in ceste ter kleti v številnih delih mesta. Kot je povedal poveljnik poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik, so tako poklicni kot prostovoljni gasilci na terenu posredovali z vsemi razpoložljivimi sredstvi:

Kje v Celju in okolici je bilo najhuje, Požežnik težko ocenjuje, saj je »zavesa« naliva ogrozila celotno Celje z okolico, še posebej najnižje cestne odseke. Na Kersnikovi in Teharski ulici ter Mariborski cesti je meteorna voda poplavila podvoze, kar je onemogočilo promet. V Košnici se je sprožil zemeljski plaz, ki so ga gasilci PGD Zagrad in Lopata prekrili s folijo ter zavarovali kraj dogodka.

Voda je zalila dohodne poti in zelenice.Cestni jaški včeraj niso uspeli požirati vode … Ali je šlo za posledice slabega vzdrževanja ali je narava premagala človeka, Požežnik odgovarja:

Močno deževje je povzročilo tudi izliv meteornih vod v nakupovalnih centrih. Nakupovalno središče Citycenter so predčasno zaprli, materialno škodo pa še ocenjujejo, so sporočili.

Gasilci so najhujše posledice odpravili do ene ure zjutraj. A delo nadaljujejo tudi danes, pojasnjuje Požežnik:

toča
neurje.si

Vreme včeraj ni prizanašalo niti s točo, ki je padala vsaj od deset do petnajst minut. Poplavljene so bile tudi mnoge zelenice pred stanovanjskimi bloki, stanovanjske, večstanovanjske in poslovne stavbe, industrijski obrati, parkirni prostori in garažne hiše.

EP

Deli