V Velenju klestila šestcentimetrska toča

20:21

Neurje z močnimi padavinami je popoldne zajelo območje Velenja in Savinjske doline. V Velenju je klestila debela toča, ki je poškodovala več avtomobilov in streh ter razbijala okna. O toči poročajo tudi iz Šmartnega ob Paki, Letuša, Vranskega … Manj debela toča je padala tudi v Celju.

20160713_163949
V Velenju je klestila šestcentimetrska toča.

index1Na Bregu pri Polzeli je močan veter podrl drevo, ki je padlo na cestišče. Gasilci PGD Polzela so ga razžagali in odstranili. V naselju Prihova v občini Nazarje pa je močan veter razkril streho gospodarskega poslopja.

Neurja in nevihte so povzročale težave tudi na štajerski avtocesti, predvsem med Vranskim in Celjem. V prometno-informacijskem centru so voznike opozarjali, naj se ne ustavljajo pod nadvozih in v predorih.

Na Agenciji za okolje opozarjajo, da so predvsem danes zvečer in v noči na četrtek še možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo. Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov in manjših rek. Največja nevarnost je v severovzhodni Sloveniji na območjih pogostih poplav. Ob povečanem dotoku iz Avstrije bo močneje naraščala tudi reka Drava. V noči na četrtek so ob njeni strugi možna manjša razlivanja, v četrtek pa bo močneje narasla tudi reka Mura.

BA

Foto: ZP

Deli