Nadkrili bodo tržnico

11:06

Žalska občina v prihodnjih letih veliko stavi na razvoj turizma. Jasno je, da bodo v mestnem parku v neposredni bližini tržnice do sredine poletja zgradili zloglasno fontano piva, a kot poudarja občinsko vodstvo, to ne bo edini turistični projekt. S popravkom so v letošnji proračun že uvrstili kar nekaj projektov s področja turizma, ki naj bi sledili projektu fontane, ga dopolnjevali in nadgradili. Eden takšnih je gotovo pokritje podeželske tržnice.

Žalska občina želi tržnico, ki so jo obnovili po uničujočem požaru pred petimi leti še bolje izkoristiti, predvsem kot enega pomembnejših prireditvenih prostorov v občini. Tako se je že pred časom pojavila ideja o nadkritju tržnice. Pred dvema letoma so na občini že izvedli arhitekturni natečaj, na katerem so izbrali najprimernejše možnosti. Letos, ko je postalo jasno, da bodo v parku, v neposredni bližini zgradili edinstven turistični objekt v Evropi, fontano piva, so se odločili, da projekt nadkritja tržnice oživijo. Zanj so s popravkom predvideli tudi sredstva v proračunu, je povedal župan Janko Kos.

Za zdaj imajo, kot je pojasnila direktorica občinske uprave Tanja Razboršek Rehar, izdelano idejno zasnovo. Sedaj morajo pripraviti projekte in pridobiti gradbeno dovoljenje.

Tako je v letošnjem proračunu za tržnico predvideno skupno 66 tisoč evrov, od tega 21 tisoč za projekte in 45 tisoč za prvo gradbeno fazo. V prihodnjem proračunu bodo za dokončanje projekta namenili še 45 tisoč evrov.

LK, foto: arhiv NT (TimE)

zalec_obnova_trznica_ti_r
Žalska tržnica je postala v zadnjih letih priljubljeno stičišče ponudnikov lokalne hrane in občinskih prireditev. Pred časom je občina na prenovljeni tržnici postavila sodobno opremljene kontejnerje, kjer danes deluje trgovinica Zeleno zlato. Ker je zanimanje ponudnikov za prodajo v trgovinici veliko bodo še v tem letu to razširili, je povedal direktorica žalske občinske uprave Tanja Razboršek Rehar. Prav tako naj bi v tem letu ustanovili tudi Zadrugo Zeleno zlato, za kar naj bi žalska občina namenila tisoč evrov.

banner-ntrc-martinovanje

Deli