V Žalec se vrača kino

7:59

Danes je za žalske ljubitelje filmov velik dan – v dvorani Doma II. Slovenskega tabora bo po desetletju zatišja in filmske praznine znova zaživel kino.

Kinematografska dejavnost v Žalcu je ugasnila pred desetletjem, ker, kot je povedala Lidija Koceli, vodja programa kultura pri žalskem zavodu za kulturo, šport in turizem, zavod in občina takrat nista imela potrebnega denarja za prenovo in digitalizacijo večnamenske kulturne dvorane.

Moj kino je mobilni kinematograf, ki v najsodobnejši laserski tehnologiji v številnih slovenskih občinah na določen dan v mesecu predvaja najnovejše filme. In kot je še povedala Kocelijeva predstavniki Kulturno umetniškega društva Drava, ki projekt vodi zagotovijo vse, v Žalcu so morali zagotoviti zgolj novo platno.

Prvi filmski dan v takšni podobi bo v Žalcu jutri, ogledati pa si bo mogoče štiri filmske projekcije in sicer ob 13-ih 30 Ledeni morilec: Vrnitev, ob 16-ih risanko Ovce in volkovi, ob 18-ih 30 še film Ben Hur in za konec ob 21ih še premiero Dojenček Bridget Jones.

LK, foto: ZKŠT Žalec

video_kino-popr