Varno v gore

12:16

V gorah veljajo drugačni zakoni kot v dolini. Treba jih je dobro poznati, če se želite živi in zdravi vrniti iz visokogorskega sveta. Da bo obiskovanje gora pozimi zanimivo in s čim manj dvomi, je dobro poznati nekaj pravil. Planinsko društvo Slivnica pri Celju pripravlja dvodnevni tečaj, na katerem želi obiskovalce izobraziti, da se bodo v hribe varno podali tudi pozimi. Zimska planinska šola bo 26. in 27. januarja na Golteh.

Za obisk gora pozimi je potrebna popolna zimska oprema, ki jo moramo znati tudi uporabljati (foto Manca Čujež)
Za obisk gora pozimi je potrebna popolna zimska oprema, ki jo moramo znati tudi uporabljati (Foto: Manca Čujež)

V visokogorju so že prave zimske razmere, zato se je treba pri načrtovanju pohoda temu primerno pripraviti. Najpomembnejši del celotnega izleta oziroma planinske ture je načrtovanje, pravi inštruktor planinske vzgoje Matej Planko.

Da bo obiskovanje gora pozimi varno, v Planinskem društvu Slivnica pri Celju že šesto leto organizirajo zimsko planinsko šolo. Zanimanje za obiskovanje gora je vsako leto večje, znanje obiskovalcev pa velikokrat nezadostno. V zimski planinski šoli bodo inštruktorji naučili tečajnike uporabljati vso opremo, dodaja Planko.

Matej Planko je povabil, da si podrobne informacije o zimski šoli preberete na spletni strani slivniškega planinskega društva.

BGO

Deli