Vauks in Žan Serčič predstavljata novo skladbo “V meni boš živela”

14:00

vauks-zan-sercicPriljubljen primorski hip hop artist Vauks predstavlja novo glasbeno sodelovanje s štajerskim mladim glasbenim ustvarjalcem.

Koperčan, ki ves svoj prosti čas posveča glasbi in tudi videoprodukciji, je vedno bolj prodornemu glasbeniku Žanu Serčiču poslal svoje demo posnetke s predlogom o morebitnem sodelovanju, saj oba glasbenika delita grenko življenjsko izkušnjo. Oba sta namreč za posledicami bolezni sodobnega časa izbubila eno najljubših oseb v življenju. »Po poslušanju demota so se v meni prebudili enaki občutki kot ob izgubi babice, tako da sem takoj dobil navdih in se z največjim veseljem odločil postati del te glasbene zgodbe,« je povedal Serčič in nadaljeval o tem, kako je nastala nova pesem V meni boš živela: »Kot studijski glasbenik sem zgodbo drugače želel zapeljati, zato sem se tega  projekta lotil popolnoma od začetka, … to pomeni tudi to, da sem Vauksovo glasbeno podlago popolnoma izbrisal, … kar je bilo dokaj riskantno. Želel pa sem ohraniti njegov besedilni vložek v katerem je zajel močna čustva, le da sem jih v moji verziji podkrepil z moderno produkcijo, ki sem ji dodal organske elemente instrumentov

»Žan me je presenetil in seveda navdušil s popolnoma novo glasbeno podlago pesmi, ki sem jo poslušal neprekinjeno kar nekaj časa. Sporočilo je dobilo popolnoma novo dimenzijo in to mi je zelo všeč, saj je tovrstna tematika, o boleči izgubi osebe zaradi bolezni, v glasbi skoraj tabu. Sporočilo pesmi je, da določene stvari, ki sem na zgodijo v življenu pač moramo sprejeti. Najin namen je pozitivne narave, saj želiva sporočiti, da ljubljene osebe vedno ostanejo v srcu, čeprav jih mogoče ni več med nami.« je o pesmi povedal Vauks.

Scenarij za videospot v katerem igra priljubljena slovenska igralka Moojca Funkl, sta glasbenika skupaj sestavila, nato pa sta ga posnela v sodelovanju z ekipo iz MetrumFilms.

Deli