Rogatec – več čezmejnega sodelovanja

10:00

Obmejna občina Rogatec se že dlje časa ukvarja s težavami, ki so skupne večini manjših obmejnih občin. Čeprav se zdi, da je na voljo kar nekaj evropskega denarja za meddržavne projekte, pa je pot do teh evrov lahko zelo zapletena, še posebej, če ni primernih razpisov. Županske kandidate smo vprašali kako bolje izkoristiti obmejni položaj.
Trg Rogatec (občina)Geografska lega ob meji je lahko za občine prednost ali težava. Aktualni župan občine Rogatec Martin Mikolič je prepričan, da so v zadnjih letih izkoristili vse kar je bilo mogoče.

Viktor Božak, županski kandidat stranke SDS, je prepričan, da občina geografske lege ni povsem izkoristila za gospodarski napredek ali preboj iz povprečja.

Da je geografski položaj ob meji za takšno občino kot je Rogatec lahko prednost, meni kandidatka iz vrst stranke SD Brigita Vodušek Horvat.

Neodvisni kandidat liste Hrast Viljem Prevolšek meni, da obmejna lega nudi odlično priložnost za trgovsko sodelovanje.

Prevolšek kot veliko težavo za meddržavno oziroma obmejno sodelovanje vidi tudi žico na meji, ki je hkrati tudi razlog za nepretočnost prometa. Prav promet je v občini tudi zelo pereč problem, predvsem v poletni sezoni. Vsi štirje kandidati se problema zavedajo in bi ga reševali prednostno, z gradnjo obvoznice, ki bi razbremenila trško jedro.

LKK, foto: ZKTR Rogatec