Več kot tisoč dogodkov v Tednu ljubiteljske kulture

12:24

Javni sklad za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Slovenije letos organizirata šesti Teden ljubiteljske kulture. Do 26. maja bo po celotni državi več kot tisoč kulturnih dogodkov.

Kot je poudarila vodja projekta Urška Bittner Pipan je Teden ljubiteljske kulture vseslovenski projekt, ki promovira ljubiteljsko kulturo, zlasti pa ustvarjalnosti v sodobni družbi. Hkrati ima izrazito povezovalno vlogo. Letošnji teden je posvečen plesni dejavnosti. “Plesna dajevnost je v Sloveniji množična, izjemno priljubljena je predvsem med mladimi. S tem, ko ji dajemo posebno težo v Tednu ljubiteljske kulture, jo želimo še bolj približati širši javnosti,” je dejala.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Odprtje Tedna ljubiteljske kulture v Celju je bilo danes dopoldan Glavnem trgu. Nastopili so Pihalni orkester Celje, Celjsko literarno društvo, Gledališče Zarja Celje Moški pevski zbor Pod Gradom in drugi ljubiteljski kulturni ustvarjalci.

oznor
Pihalno orkester Celje

V naslednjih dneh bo pestro tudi drugod na Celjskem. Šentjurski kulturniki, pa tudi tamkajšnje šole, vrtec in ljudska univerza, bodo v tem tednu pripravili številne prireditve in na stežaj odprli vrata obiskovalcem. Prihodnjo soboto bo v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju tudi najbolj množična pevska prireditev v tem letu. 700 mladih pevcev se bo pomerilo na tekmovanju otroških in mladinskih pevskih zborov, tekmovali bodo tudi pevski zbori iz osnovnih šol Dobje, Dramlje in Planina pri Sevnici. Šentjurski Teden ljubiteljske kulture bo dan kasneje sklenila prireditev Gustav na Svetinovem vrtu. Prijetno druženje kulturnikov bodo popestrili nastopi tistih, ki delujejo pod streho Centra kulture Gustav.

oznor
Predsednik Zveze kulturnih društev Celje Živko Beškovnik

BGO, TS

cof
Mešani pevski zbor Don Bosko Celje