Velenje živi s Piko

8:06

Po celi vrsti predfestivalskih dogodkov se bo danes ob 10-ih na TRC Jezero v Velenju tudi uradno začel 27. Pikin festival.

V sedmih razigranih dneh se bo na odrih v Pikini deželi in v središču Velenja zvrstilo 70 gledaliških, lutkovnih, plesnih in glasbenih predstav, za ustvarjanje in raziskovanje bo odprtih več kot 100 kreativnih delavnic, pa sedem mojstrskih umetniških četrti, veliko tematskih razstav.

pika

Festival pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje že 27 let organizira javni zavod Festival Velenje skupaj s soorganizatorji. Častna pokroviteljica Pikinega festivala je slovenska gledališka in filmska igralka, nagrajenka Prešernovega sklada za leto 2015 ter Žlahtna komedijantka 2013, Pia Zemljič. Tema letošnjega festivala je Sam svoj mojster, pravi direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny.

Umetniške četrti bodo zasedli mojstri umetnosti s področja različnih žanrov: filma, literature, slikarstva, gledališča in plesa. Naravoslovno področje bo zaživelo z mojstri narave, kjer bodo kraljestvo narave raziskovali zeliščarji, gobarji, taborniki in indijanci.

BGO

Deli