Velenje znova gosti Max klub jazz festival

15:00

Velenje v teh dneh znova odmeva v ritmu jazza, saj gosti festival, namenjen prav tej zvrsti glasbe. Od prihodnjega ponedeljka bo vzdušje še živahnejše, saj bo tam tudi Kreativna jazz klinika, ki bo gostila okoli 80 jazzovskih navdušencev iz vse Evrope.

Max klub jazz festival, ki že vrsto let zaznamuje velenjsko glasbeno prizorišče, je tudi eden pomembnejših in odmevnejših jazz festivalov v državi. Programski vodja, priznani saksofonist Jure Pukl, ki je med drugim tudi nagrajenec Prešernovega sklada, v program uvršča predvsem domače ustvarjalce, ki se predstavijo z avtorskimi deli in priredbami. V njihovih zasedbah je precej mednarodno uveljavljenih glasbenikov iz tujine. “Osnovno vodila festivala je pokazati, kaj premora slovenska jazz scena. Zato glasbeniki dobijo priložnost predstaviti nove projekte in zgoščenke,” je povedal Matjaž Šalej iz Festivala Velenje pravi.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Tokrat so festival odprli Klemen Kotar in dušni pastirji, sledilo bo še šest koncertnih večerov. V ponedeljek se bo v Velenju znova začela tudi Kreativna jazz klinika, ki že vrsto let poteka pod umetniškim vodstvom Jureta Pukla. Udeleženci bodo sodelovali na delavnicah igranja bobnov, saksofona, trobente, kitare, klavirja, vibrafona, glasbene teorije in petja. V šestih dneh klinike se bo zvrstilo tudi precej koncertov, ki bodo jazz ponesli na različna prizorišča v mestu, tako v Galerijo Velenje, Max klub, veliko dvorano doma kulture in glasbeno šolo.

TS
Foto: Ksenija Mikor

Gregory Hutchinson Foto Ksenija Mikor_3437 (Klinika)
Utrinek iz enega od minulih Max klub jazz festivalov.