Veličasten sprejem na Lopati za zlato Tino, bronasto Ano in legendarnega “Fabija”

21:38

Celjski junakinji olimpijskih iger v Riu de Janeiru, judoistki z’Dežele Sankaku, Tina Trstenjak, ki je osvojila zlato medaljo, Ana Velenšek, ki si je priborila bron, in njun trener Marijan Fabijan so na Lopati nocoj doživeli veličasten sprejem športnih navdušencev.

Olimpijski junakinji s svojim trenerjem
Olimpijski junakinji s svojim trenerjem

V velikem šotoru v bližini judo središča Budokan Sankaku je prireditev lucidno vodil športni novinar Radia Celje in Novega tednika Dean Šuster, ki se je na odru pogovarjal z obema nosilkama olimpijskih medalj, Marjanom Fabjanom, Urško Žolnir, županom MOC Bojanom Šrotom, predsednikom OKS Bogdanom Gabrovcem, direktorjem z’Dežele Izidorjem Krivcem in drugimi.

Ko sta oder stopili Tina Trstenjak, Ana Velenšek, s svojima medaljama,  in Marjan Fabijan, so se obiskovalci odzvali z nepopisnim navdušenjem in vzkliki, Tina, Tina …Ana, Ana in …Fabi, Fabi…, tako da so morali svoje govore večkrat prekiniti.

Vzdušje ob prihodu na oder Tine Trstenjak:

 

Olimpijska zmagovalka Tina Trstenjak je prišla v Rio kot svetovna prvakinja in zato favoritkinja, ali je zaradi te vloge čutila kakšen pritisk?

Izjava Tina Trstenjak:

 

A bi se zgodba s Tino lahko zasukala povsem drugače, je opozoril njen trener Marjan Fabjan, ko je spomnil na dogodek izpred leta dni, ko je Tina Trstenjak ostala brez obljubljene državne službe.

Izjava Marjan Fabjan:

 

Podobno navdušenje ob prihodu na oder je kot Tina seveda doživela tudi bronasta Ana Velenšek, ki se je je po daviteljski zmagi na nemško tekmico oprijel kar vzdevek Ana – konda. Njeno poškodovano koleno je v Riu zdržalo, kako pa je s kolenom zdaj?

Izjava Ana Velenšek: 

 

Celjski župan Bojan Šrot je povedal, da je mesto izjemno ponosno na uspehe celjskih judoistk in Marjana Fabjana. Slednjemu je predlagal, da se mu lahko pridruži pri izpolnitvi stave Urški Žolnir, ki ji je obljubil, da bo šel peš od Celja do Brezja, če bo poškodovana Ana Velenšek osvojila medaljo na olimpijskih igrah.

Izjava Bojan Šrot:

 

Slavje na Lopati, kjer se je zbralo več kot dva tisoč športnih navdušencev in kjer so za zabavni del poskrbeli Modrijani, bo zagotovo trajalo še pozno v noč.

Sprejema na Lopati se je udeležila množica športnih navdušencev.
Sprejema na Lopati se je udeležila množica športnih navdušencev.
Vsi so želeli avtogram Tine Trstenjak in Ane Velenšek.
Vsi so želeli avtogram Tine Trstenjak in Ane Velenšek.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli