Veronika Deseniška se vrača na Stari grad

14:07

Muzikal Veronika Deseniška se konec junija vrača na oder Starega gradu Celje. Ustvarjalci so predstavo do sedaj ponovili 16, ogledalo pa si jo je približno 14 tisoč obiskovalcev.

Veronika Deseniška je svoje mesto našla tudi na radijskih postajah in v koncertnih dvoranah. Celjski godalni orkester s solisti in pevski zbor Collegium vocale sta doslej izvedla tri ponovitve koncertne suite Veronika Deseniška. Producent muzikala Miha Firšt.

Muzikal Veronika Deseniška je obenem razkril velik potencial kulturnega turizma v Mestni občini Celje, ki je podprla ustvarjalce tako z nekaj finančnimi sredstvi kot postavitvijo odra na Starem gradu. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Letošnja sezona prinaša nekaj izboljšav tako v organizacijskem kot vsebinskem delu. Miha Firšt o organizacijskih spremembah.

Muzikal Veronika Deseniška bo letošnje poletje postregel z nekaj novimi scenami. Ustvarjalci predstave so razširili vlogo očeta Veronike Deseniške, v kateri se bo predstavil novi član zasedbe, dramski igralec Borut Alujevič.

V poletnih mesecih bo Veronika Deseniška ponovno na ogled na Starem gradu Celje 30. junija in 1., 7. ter 8. julija. Že to soboto pa ji lahko v koncertni izvedbi prisluhnete na odprtju Poletja v Celju, knežjem mestu 2017.

Veronika 2
Na novinarski konferenci so sodelovali (z leve proti desni) solistka Biba Novak, župan MOC Bojan Šrot, producent predstave Miha Firšt in dramski igralec Borut Alujevič.

ŠO

banner-ntrc-martinovanje

Deli