Veselijo se svoje prve stoletnice

13:15

V Zrečah je včeraj praznovala stoti rojstni dan občanka Jožefa Matavž, po domače teta Pepca. Gre za prvo stoletnico iz tega kraja, zato je pripravila občina zanjo slovesen sprejem. Sprejema v kulturnem domu so se udeležili tudi predstavniki različnih ustanov ter številni slavljenkini sovaščani.

Dvorana je bila okrašena s številnimi baloni, ob odru je bila postavljena velika pozlačena številka 100. Pester kulturni program so pripravili predvsem sovaščani Matavževe, ki so ji med drugim zapeli pesem, ki je bila napisana in uglasbena posebej za to praznovanje. Življenjska pot prve zreške stoletnice je bila predstavljena v šestminutnem predstavitvenem filmu. o njej.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Kljub temu, da je Matavževa ostala brez noge, se počuti zdravo ter ostaja optimistična. Častitljivo starost je dosegla kljub temu, da ji v življenju ni bilo z rožicami postlano. V otroštvu je bila večkrat lačna, pozneje se je smrtno ponesrečil njen mož. Rodila je štiri otroke.

BJ

Foto: GrupA

DL3U9809
V zreškem kulturnem domu je bilo včeraj izjemno slovesno. Prva tamkajšnja stoletnica Jožefa Matavž, v pogovoru z županom Borisom Podvršnikom.
Deli