Vlada: Trgovine z živili odprte vsaj od 8. do 20. ure

12:00

Vlada je na sinočnji dopisni seji izdala odlok, ki določa, da obratovalni čas za prodajalne z živili traja vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure. V času od 8. do 10. ure se mora vsem ranljivim skupinam, med katere se uvrščajo invalidi, upokojenci in nosečnice, omogočiti prednost tako pri nakupu kot tudi vstopu v trgovino. Ob nedeljah in dela prostih dnevih so zaprte vse prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki lahko obratujejo. 

Trgovine bodo spet morale spremeniti delovni čas.
Trgovine bodo spet morale spremeniti delovni čas.

Namen določila je v preprečevanju stikov zaradi epidemije COVID-19, zaradi česar je določen delovni čas, ki bo omogočil daljši časovni interval opravljanja nakupov v prodajalnah in s tem zmanjšal koncentracijo kupcev.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Odlok začne veljati 19. marca ob 00.00.

Odziv Tuš trgovin na vladni odlik

Potem ko je vlada na sinočnji dopisni seji dopolnila odlok o obratovalnem času trgovin, ta med drugim določa, da obratovalni čas za prodajalne z živili traja vsak dan od 8. ure in najmanj do 20 ure. Tudi v Tuš trgovinah so v minulih dneh kot ostali trgovci prilagodili in skrajšali delovni čas svoji prodajaln, zdaj pa ga bodo morali spremeniti.

Anja Marjetič, predstavnica za odnose z javnostmi v podjetju Tuš:

Sicer pa so v Tušu v zadnjih dneh še okrepili zaščitne ukrepe za varnost zaposlenih in kupcev.

V Tušu tudi zagotavljajo, da preskrba z živili ogrožena.

RG

Foto: Andraž Purg – GrupA

 

Deli