Vrata odpira 52. MOS

7:43

Na Celjskem sejmišču se danes začenja 52. Mos – največji poslovno-sejemski dogodek v širši regiji. Sejem, na katerem se bo predstavilo okoli 1.500 razstavljavcev iz več kot 30 držav, bo odprli minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, organizatorji pa za vse sejemske dni pripravljajo številne strokovne posvete, okrogle mize, delavnice in zanimivo dogajanje za širšo javnost.

mos_2016008Že prvi dan bo tako organiziran Mednarodni gospodarski forum Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne gore. Slednja je tudi letošnja država partnerica. Tovrstno sodelovanje je pojasnil izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec.

Danes popoldne Agencija Spirit Slovenija organizira Slovenski – kitajski poslovni forum, v okviru katerega bodo predstavili slovensko in kitajsko poslovno okolje ter poslovne priložnosti. Kitajci se po letu premora znova vračajo na celjski sejem. Na kitajskem paviljonu v hali A se bo predstavilo več kot 40 kitajskih podjetij in institucij. Robert Otorepec:

V času sejma bo na sejmišče svoje dejavnosti preselilo gospodarsko ministrstvo. Znova bo zelo dejavna Obrtno-podjetniška zbornica, ki letos obeležuje 50 let delovanja. Sicer so tudi letos organizatorji Mos razdelili na pet ključnih področij oziroma podsejmov – gradnja in obnova doma, kamping in karavaning, turizem in prehrana, oprema in materiali za obrt in industrijo, poslovne storitve in priložnosti v tujini ter izdelki široke potrošnje.

LKK

Foto: arhiv NT&RC

Deli