Vrata ponovno odpirajo objekti v upravljanju Zavoda Celeia

7:18

Z rahljanjem ukrepov, povezanih s širjenjem koronavirusa, Zavod Celeia Celje počasi odpira svoje objekte. Med prvomajskimi prazniki so odprli zunanje površine Starega gradu Celje, ki ga je med 1. in 3. majem obiskalo 348 obiskovalcev.

Med njimi niso bili le Celjani, temveč tudi obiskovalci iz drugih krajev Slovenije. Ob tem velja opozorilo, da je na gradu lahko istočasno največ 100 ljudi hkrati. Ker trenutno še ni vodenih programov, do nadaljnjega ne bodo organizirali programa Žive zgodovine kot tudi vodenih ogledov.

Zunanje površine Starega gradu so obiskovalcem znova na ogled.
Zunanje površine Starega gradu so obiskovalcem znova na ogled.

Z današnjim dnem odpirajo tudi TIC v središču mesta. Ta bo odprt od ponedeljka do petka od 10. do 17. ure in v soboto od 10. do 13. ure.

Center sodobnih umetnosti je vrata galerij odprl včeraj. Galerija sodobne umetnosti in Likovni salon Celje bosta odprta od torka do sobote med 11. in 18. uro, v nedeljo in ponedeljek sta galeriji zaprti. V Galeriji sodobne umetnosti je do 16. maja na ogled razstava Uroša Potočnika z naslovom Hitrost, v Likovnem salonu pa nova razstava Ezster Katalin I Hold You and You Hold Me.

Drevesna hiška v Mestnem gozdu Celje, Spominska hiša Alme M. Karlin, dvorani Celjskega doma in Galerija Račka pa do nadaljnjega ostajajo zaprte.

BOJANA AVGUŠTINČIČ

Foto: arhiv NT&RC

Deli