Vražje Slovenke osvojile 2. mesto ekipne tekme v skokih

17:20

Slovenske smučarske skakalke Urša Bogataj, Nika Križnar, Špela Rogelj in Jerneja Brecl so na domači tekmi svetovnega pokala na Ljubnem na ekipni preizkušnji osvojile drugo mesto. Zmagale so Nemke, tretje so bile Avstrijke.

Zmagovalke Carina Vogt, Anna Ruprecht, Juliane Seyfrath in Katharina Althaus so presegle tisoč točk (1001,3), Slovenke so jih imele na koncu 975,9, Avstrijke Jacqueline Seifriedsberger, Lisa Eder, Chiara Hölzl in Eva Pinkelnig pa na tretjem mestu 936,9 točke. V boju za stopničke so za 2,6 točke ugnale Japonke.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Za Slovenke je današnje drugo mesto druga uvrstitev na stopničke ta konec tedna, saj je bila Bogatajeva tretja na včerajšnji posamični tekmi. Nemke pa so po tekmi v Zau dobile še drugo ekipno preizkušnjo v sezoni.

“Odlično vzdušje danes na Ljubnem, res so me gledalci ponesli in tudi vse punce. Vse smo pokazale največ, kar smo lahko in smo zelo vesele, Nemke pa so bile danes premočne,” je bila nastopa celotne reprezentance vesela Bogatajeva, poroča STA.

Z nastopi svojih skakalk je bil zadovoljen tudi trener Zoran Zupančič, ki je povedal, da je dekletom uspelo osem odličnih skokov. Na Ljubnem bo jutri še ena posamična tekma svetovnega pokala.

STA
Foto in video: SHERPA

kučan kurenti skakalke slovesnost