Preplet kulinarike in kulture globoko pod zemljo

5:00

Kako je okušati vrhunsko kulinariko 160 metrov pod površjem zemlje, bodo izvedeli obiskovalci današnjega dogodka v organizaciji Zavoda za turizem Šaleške doline. Gre za kulinarični večer v Muzeja premogovništva Slovenije, ki ga bo pospremil glasbeno gledališki spektakel.

Jedi bo pripravljal znani chef Igor Stankovič, Velenjčan, ki ustvarja v eni od priljubljenih restavracij. Za utrinke kulture bo s svojim performansom, ki nosi naslov Tesla, poskrbel vsestranski fizik in glasbenik Janez Dovč. Slednji je poznan iz zasedb Terrafolk in po sodelovanju s številnimi slovenskimi glasbeniki. Sodelavka zavoda za turizem Šaleške doline Maja Ratej je povedala, da se zavod organizacije kulinaričnega doživetja pod zemljo tokrat loteva prvič, ne pa tudi zadnjič. “Gre za petzvezdično doživetje. S tem v Velenju sledimo slovenski strategiji v turizmu, ki se prav tako trudi v tej smeri. S tovrstnnimi dogodki želimo turistično ponudbo v dolini dvigniti še na višjo raven.”

TS
Foto: Zavod za turizem Šaleške doline

slika 4