Vrtec Polzela in I. OŠ Žalec z manj zavržene hrane

12:30

Zaključil se je projekt Hrana ni za tjavendan, ki sta ga program Ekošola in Lidl Slovenija pripravila že četrto leto zapored. Letos je v njem sodelovalo več kot 5.200 učencev in 150 mentorjev, sodelovale pa so tudi šole s prilagojenim programom. Med nagrajene šole sta se uvrstila tudi OŠ Polzela – Enota Vrtec, ki je med vrtci in učenci prve triade zasedel prvo mesto, in I. Osnovna šola Žalec, ki je med osnovnimi šolami zasedla drugo mesto.

Glavni namen projekta je ozaveščanje in izvajanje raznolikih aktivnosti za krepitev odgovornega ravnanja s hrano in za zmanjševanje količin zavržene hrane. V Vrtcu Polzela so bili v projekt vključeni najstarejši vrtčevski otroci. Njihova mentorica, vzgojiteljica Jožica Rosenstein pravi, da so si za izhodišče izbrali češko ljudsko pravljico Lonček kuhaj.

Učenci I. OŠ Žalec so v projektu letos sodelovali že tretjič in tako kot lani med šolami zasedli drugo mesto. Aktivnosti za manj zavržene hrane so po besedah mentorice, pomočnice ravnateljice Anite Dušak letos še nadgradili.

Ekošola in Lidl Slovenija ocenjujeta, da naj bi s projektom v povprečju dosegli za 30 odstotkov manj zavržene hrane.

OŠ Polzela_enota vrtec so v svoji kategoriji osvojili prvo mesto
Otroci Vrtca Polzela so v svoji kategoriji osvojili prvo mesto.
I OŠ Žalec
Učenci I. OŠ Žalec so med šolami zasedli prvo mesto.
Vrtčevski otroci iz OŠ Polzela so popestrili program z glasbeno pravljico
Otroci Vrtca Polzela so v petek program popestrili z glasbeno pravljico.

ŠO

Deli