Vsako leto več prometa

10:28

Celje se je leta 2006, ko je vrata odprl prenovljen Sparov nakupovalni center, današnji Citycenter, vpisal na zemljevid mest z najsodobnejšimi nakupovalnimi središči. Z leti je center rasel, rasel je tudi promet in število obiskovalcev. V desetih letih so našteli več kot 50 milijonov kupcev. Iz leta v leto povečujejo tudi promet, ta se je v zadnjem letu v primerjavi z letom poprej povečal za šest odstotkov, je povedal vodja centra Darja Lesjak.

Glavnina praznovanj ob desetletnici delovanja centra bo prihodnji teden. Vrhunec bo petkov modni spektakel. Kot je povedala vodja marketinga Nena Horvat tokrat v goste prihaja Alica.

Vodstvo centra je še posebej ponosno na številne dobrodelne akcije, ki so jih izvedli v vseh teh letih. Ob 10. jubileju so celjskemu zdravstvenemu domu podelili tudi donacijo v višini 10.000 evrov, za nakup prenosnega ultrazvočnega aparata. K temu lahko vse do 20. marca prispevajo tudi obiskovalci centra. Direktorica celjskega zdravstvenega doma Alenka Obrul je pojasnila zakaj je prenosni ultrazvočni aparat tako pomemben in za kaj ga uporabljajo.

LK, foto: SHERPA