Za Generator ustanovitev javnega zavoda Tehno park

O javnem zavodu naj bi svetniki na jutrišnji seji mestnega sveta odločali po hitrem postopku

7:29

Pred poletnimi počitnicami se bo jutri še zadnjič sešel celjski mestni svet. Med drugim bo obravnaval tudi ustanovitev javnega zavoda, ki bo upravljal z dejavnostmi in prenovljenimi prostori v stavbi nekdanje veleblagovnice Teko, na Gubčevi 1, kjer Mestna občina Celje ureja Poljudno znanstveni park in co-working prostore, v okviru projekta Generator.

Nova podoba nekdanje kultne stavbe v središču mesta že dobiva oprijemljive obrise.
Nova podoba nekdanje kultne stavbe v središču mesta že dobiva oprijemljive obrise.

Občina tako z evropskim denarjem, iz tako imenovanega mehanizma celostnih trajnostnih naložb obnavlja in ureja prostore v prvem in drugem nadstropju za poljudnoznanstveni park ter v tretjem nadstropju za co-working prostore.

Naložba je sicer ocenjena na več kot 6 milijonov evrov, pri čemer je evropskih sredstev za skoraj 3 milijone, državnih pa nekaj več kot 700 tisoč evrov. V obrazložitvi k točki točki dnevnega reda za torkovo sejo so na občini zapisali, da ustanovitev javnega zavoda, ki se bo imenoval Tehno park, predvideva že prijava na razpis za nepovratna sredstva. Ker bi obravnava odloka o ustanovitvi javnega zavoda v rednem postopku, v dveh obravnavah, lahko pomenila časovno stisko, ki bi ogrozila črpanje evropskih sredstev, v občinski upravi predlagajo hitri postopek. Tako bi pravočasno zagotovili delovanje zavoda in odprtje parka v začetku prihodnjega leta.

Novoustanovljeni javni zavod Tehno park bo v stoodstotni lasti celjske občine, organa upravljanja pa bosta svet zavoda in direktor zavoda, sprva pa je predvideno imenovanje vršilca dolžnosti direktorja.

Bodoče panoramsko dvigalo v nekdanji stavbi Teka je že dobro vidno.
Bodoče panoramsko dvigalo v nekdanji stavbi Teka je že dobro vidno.

Ob tem še povejmo, da prenova stavbe nekdanjega Teka, ki jo izvaja družba Remont, že dobiva oprijemljive obrise, tako je že dobro vidna konstrukcija zunanjega dvigala, ki bo tudi panoramsko. Sicer pa je občina pred dnevi, na podlagi javnega razpisa, izbrala izvajalca postavitve eksponatov v poljudnoznanstvenem parku: to bo ljubljansko podjetje RPS, ki bo dela opravilo za približno 994 tisoč evrov.

ROBERT GORJANC

Deli