Za konec še Mastnakov polfinale v slalomu

15:27

V Winterbergu se je končala sezona svetovnega pokala v deskanju v paralelnih alpskih disciplinah. Pred zadnjim paralelnim slalomom je imel Celjan Tim Mastnak še teoretične možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa, a so se njegove sanje končale v polfinalu, ko ga je premagal poznejši zmagovalec, Avstrijec Lukas Mathies.

rptoz

Mastnak je nato v slovenskem boju za tretje mesto izgubil z Žanom Koširjem. V kvalifikacijah je bil Mastnak enajsti, tako da so njegovi tekmeci ves čas izbirali progo. Spomnimo, da je Tim osvojil mali kristalni globus v veleslalomu.

Zadnjo ekipno tekmo letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je v Planici dobila Poljska, Slovenija je bila odlična tretja. Zelo dobre volje je Timi Zajc iz Hramš dejal: »Ne preostane mi drugega, kot da se široko smejim. Leteti na domači letalnici je res nekaj posebnega. Že včeraj sem zelo dobro letel, uresničil sem rdečo črto, danes smo bili na ekipni tekmi tretji … Zame je to kot zmaga.« 18-letnik je prvič v karieri nastopal na letalnici bratov Gorišek.

Foto: FIS

Deli