Za nove investicije in delovna mesta

Denar MGRT za program spodbujanja konkurenčnosti in zmanjševanja zaostanka v razvoju

11:17

Pred časom objavljen razpis ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje začetnih investicij podjetij ter ustvarjanje novih delovnih mest je dobra priložnost tudi za Občino Radeče. Da je zanimanje veliko, potrjuje tudi udeležba radeških podjetij na nedavni javni predstavitvi razpisa.

Radeče
Radeče

Pomanjkanje delovnih mest po stečaju papirnice je še vedno ena od težav v občini Radeče, čeprav se je stanje v zadnjih letih tudi precej izboljšalo, je povedal župan Tomaž Režun. Sicer težko napove, na koliko delovnih mest lahko v občini računajo iz tega dvoletnega razpisa, v katerem je za letos predvidenih 375 tisoč evrov razvojnih spodbud, v prihodnjem letu pa 913 tisoč evrov.

Prav v družbi Radeče papir Nova, kot uspešni naslednici nekdanje propadle radeške papirnice, kjer je Tomaž Režun tudi član uprave, so primer dobrega črpanja sredstev iz tega razpisa.

In koliko novih delovnih mest so v družbi uspeli ustvariti iz tega razpisa?

Omenjeni razpis je sicer eden od ukrepov ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo v okviru programov spodbujanja konkurenčnosti in zmanjševanja zaostanka v razvoju.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli