Za razvoj savinjske regije 29 novih projektov

13:20

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je podpisal dopolnitev novembra lani podpisanega dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije. V dogovor je umeščenih 29 novih projektov Savinjske regije v skupni vrednosti 81 milijonov evrov.

Od tega bo država iz lastnih sredstev in sredstev Evropske unije namenila 51,5 milijona evrov. Savinjska regija je za 29 projektov dobila kar 92 odstotkov razpoložljivih sredstev.

dav
Pri podpisu dogovora sta bila prisotna tudi predsednik Razvojnega sveta Savinjske regije in slatinski župan Branko Kidrič ter direktorica RASR Iva Zorenč (levo).

Devet odobrenih projektov se nanaša na spodbujanje podjetništva, isto število projektov je namenjenih izgradnji regijskega kolesarskega omrežja. Dopolnitev dogovora vključuje tudi 10 okoljskih projektov, in sicer se 7 projektov nanaša na čiščenje in odvajanje odpadnih voda, trije projekti so namenjeni oskrbi s pitno vodo. Odobren je tudi projekt izgradje navezovalne ceste Ljubečna-AC, priključek Celje-vzhod.

AB

Deli