Za Sončne vrtove na Vranskem ni zanimanja, investitor v stečaju

9:56

V Brodeh na Vranskem je želela družba Gradis skupina G že skoraj pred desetletjem zgraditi stanovanjsko sosesko. Kmalu po gradnji so se začele težave, tako finančne kot geološke. Spomladi 2009 so se delavci z gradbišča umaknili, to pa vse od takrat sameva. Nedograjena stanovanjska soseska, ki že leta kazi podobo kraja, je še vedno na prodaj.

Čeprav je lastnik in investitor nesrečnih vranskih Sončnih vrtov, družba Gradis skupina G, pred dvema tednoma po kalvariji prisilnih poravnav končala v stečaju, je na spletu še vedno mogoče zaslediti oglas o prodaji zazidljive posesti. Kot je povedal nepremičninski agent kranjske agencije Fesst nepremičnine, ki posest prodaja, zanimanja za nakup praktično ni.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

soncni-vrtovi-vransko-sherpaStečajni upravitelj ljubljanskega gradbenega podjetja Grega Erman pa je pojasnil, da so z agencijo pogodbo o oglaševanju in prodaji sklenili pred stečajem in je ta z dnem stečaja brezpredmetna. Agencijo pa naj bi že pozvali k umiku oglasa. Kot je še pojasnil Erman, bodo postopali skladno z zakonom, premoženje stečajnega dolžnika pa ne bo prodano do zaključka preizkusa terjatev ter evidentiranja dejanskega stanja. Na Vranskem si sicer želijo, da bi nasedla naložba končno vendarle dobila epilog in da bi se gradbišče kakorkoli uredilo, saj močno kazi podobo kraja. Župan Franc Sušnik je dejal, da tudi na občini s podrobnostmi glede poskusa prodaje in stanja posesti niso seznanjeni. Je pa Sušnik potrdil, da se je plazenje zemlje, ki ga je leta 2008 sprožila prav gradnja omenjenega kompleksa, umirilo, da nevarnosti ni, čeprav sanacija ni bila izvedena.

Spomnimo, da je družba na tem območju želela zgraditi trinajst večstanovanjskih objektov, s skupno 157 stanovanji in podzemnimi kletmi ter garažami.

LK, foto: arhiv NT (SHERPA)