Za uživanje v nostalgiji in kulinariki

Prvi laški Guštfest bo gostil vrhunske chefe

14:58

V Laškem bodo jutri na prireditvi Guštfest na svoj račun prišli ljubitelji zgodovine in kulinarike. Turistično društvo Laško, ki letos praznuje 130 let delovanja, je v minulih letih v okviru svojih projektov večkrat pripravilo sprehod skozi zgodovino.

Lanska nostalgija Turističnega društva Laško: s prireditve Laško med obema vojnama.
Lanska nostalgija Turističnega društva Laško: s prireditve Laško med obema vojnama.

Zaradi dobrega odziva obiskovalcev na lansko prireditev, ko se je Laško potopilo v obdobje med obema vojnama, so se v društvu odločili, da letos pripravijo dogodek, ki bo budil lepe spomine, hkrati pa ponudil še nekaj za ljubitelje odlične kulinarike.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Laščani premorejo odličnega chefa Marka Pavčnika iz Restravracije Pavus, ki se med drugim ponaša z laskavim nazivom JRE. Jutri bo svojo »kuhinjo« prestavil v staro mestno jedro Laškega in na kuharijo na prostem povabil tudi svoje kuharske prijatelje.

Tako bodo za razvajanje brbončic skrbeli Igor Jagodic iz Restavracije Strelec, Uroš Štefelin iz Vile Podvin, Marko Magajne iz Galerije okusov in Branko Podmenik iz Pivnice Union. Vsa kulinarične mojstrovine bodo pripravljali ob podpori piva, kar se za pivovarsko mesto tudi spodobi.

Prireditev Laški Gušfest 2019 se bo v starem mestnem jedru začela ob 15. uri, dogodek pa bo v okviru Evropskega tedna mobilnosti združen tudi z dnevom brez avtomobila.

fotka2fotka3

ROBERT GORJANC

Foto: Boris Vrabec

Deli