Začenja se Linhartovo srečanje celjske regije

9:38

Danes se začenja Linhartovo srečanje celjske regije, ki bo v treh dneh postreglo s tremi predstavami ljubiteljskih gledaliških skupin.
Uvod v Linhartovo srečanje celjske regije bo predstava Živalska farma v uprizoritvi Gledališča hiše kulture Celje. Predstava v režiji Luka Marcena bo danes ob 19.30 v Domu kulture Radeče. Jutri ob isti uri se bo v Gledališču Zarja Trnovlje predstavilo Gledališko društvo Radeče s predstavo The Rocky horror show. Igro je režiral Klemen Nikolič. Zadnja predstava pod okriljem Linhartovega srečanja celjske regije pa bo sledila v petek, ko na oder Kulturnega doma Mozirje ob 19.30 prihaja Macbeth, ki sta ga za Gledališče Zarja Celje režirala Tomaž Krajnc in Nejc Jezernik. O izboru predstav na ravni vseh regijskih srečanj je sodelavec celjske izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Živko Beškovnik dejal:

V sklopu letošnjega Linhartovega srečanja bodo jutri podelili tudi priznanja po oceni regijskega selektorja za dosežke v ljubiteljskem gledališču. Priznanje za glavno žensko vlogo bo prejela Lidija Koceli iz Žalca za igro v avtorski monodrami Moj glas, moja pot. Priznanje za glavno moško vlogo bo prejel Tomaž Lavrinec iz Radeč za vlogo znanstvenika v predstavi The Rocky Horror Show. V isti predstavi si je priznanje za žensko stransko vlogo zaslužila Urška Klajn za vlogo pomočnika. S priznanjem za moško stransko vlogo se lahko pohvali Karli Čretnik iz Velenja. Čretnik je odigral niz vlog v predstavi Vse o Šejkspiru. Posebna nagrada regijskega selektorja bo tokrat romala v roke Celjanov, Tomaža Krajnca in Nejca Jezernika, in sicer za njuno idejo, koncept, priredbo in režijo predstave Macbeth.

TINA STRMČNIK
Foto: Gledališko društvo Radeče, Hiša kulture Celje, Gledališče Zarja Celje

Rocky 1
The Rocky horror show radeških gledališčnikov.
Farma
Živalska farma Gledališča Hiše kulture Celje.
Macbeth
Macbeth, ki so ga na oder postavili v Gledališču Zarja Celje.