Žalski Tehnos se širi

12:18

Žalski Tehnos, lansko najboljše hitro rastoče podjetje v državi, bo kmalu svoje proizvodne prostore razširil še za 5.500 kvadratnih metrov. Naložba v proizvodno linijo z zelo visoko stopnjo avtomatizacije je vredna 8 milijonov evrov.

Direktor in lastnik Anton Kisovar je povedal, da so opremo že začeli nameščati, zagon proizvodnje pričakuje v maju. Nova proizvodna hala pa ni edina širitev Tehnosa. Leta 2016 je namreč iz stečaja ljubljanskega podjetja Univit kupil nekaj več kot 15.000 kvadratnih metrov velik skladiščni kompleks s silosi, ki se nahaja v njegovi neposredni soseščini. Silose je pred leti uporabljal republiški zavod za blagovne rezerve, nato jih je nekaj časa imela v najemu Perutnina Ptuj. Kot je povedal Kisovar, so po nakupu razmišljali, da bi silose porušili in pridobili prostor za širitev, vendar so se odločili, da jih bodo ohranili ter se sami začeli ukvarjati s skladiščenjem žita in koruze. Silose že urejajo, dela naj bi bila zaključena sredi poletja, kdaj jih bodo začeli uporabljati, pa še ne vedo.

_L3U2015Tehnos, ki izdeluje kmetijske stroje in je pomemben partner mnogim multinacionalkam s področja bele tehnike ter avtomobilske in letalske industrije, je tudi lani posloval zelo dobro. Imel je 15,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za dobro petino več kot v letu 2016. Podjetje kar 92 odstotkov prodaje ustvari na tujih trgih, prisotno je v 35 evropskih državah, pa tudi na Japonskem in v Kanadi. Tehnos je lani povečal tudi število zaposlenih, v podjetju trenutno dela 123 ljudi.

JANJA INTIHAR

Foto: GrupA

Deli