Žan Serčič in Gaja Prestor predstavljata romantično pesem “Nazaj”

8:43

Izjemno talentirana umetnika sta ponovno združila moči in v poletnih dneh predstavila pesem “Nazaj“, ki je bila posneta že spomladi kmalu po Gajinem 18. rojstnem dnevu.

IMG_5791»Med poslušanjem demo pesmi sem se zaljubila vanjo. Vse mi je bilo všeč, celo tako zelo, da sem za trenutek celo podvomila, da je Žan avtor pesmi … ampak ker me vedno znova uspe presenetiti  z vsako novo skladbo, ki jo ustvari, sem bila zelo ponosna in vesela, da me je povabil k sodelovanju,« je o nastajanju pesmi povedala Gaja.

Žan je navdih za novo pesem dobil med pregledovanjem družbenih omrežjih na katerih uporabniki pogosto objavljajo spomine ali trenutne občutke, velikokrat tudi zato, da se sporočilo dotakne določene osebe. »Pesem in video je zgodba mladih, ki se nenehno prepleta skozi vpliv socialnega omrežja na odnos ali razhod. To kar sva z Gajo uprizorila v videospotu so dejstva, ki kreirajo naš moderni svet.« Gajo je povabil k sodelovanju, ker ji je všeč njen specifičen vokal in njena interpretacija čustev.

IMG_5840Kako je prišlo do tovrstnega sodelovanja je Žan povedal: »Duet se enostavno zgodi. Ko napišem skladbo za duet se pravzaprav vedno postavim v tretjo osebo in pripovedujem o stvareh, ki niso toliko avtobiografske, kot so skladbe, ki jih izvajam sam (Najina zgodba, Letim, …). Šele ko je pesem dokončana razmišljam o vokalu, ki bi bil primeren.«

Videospot je bil posnet v dveh snemalnih dnevih, v štajerski prestolnici in pa v Umagu v času priljubljenega glasbenega festivala Sea Star. »Nastajanje tega videa je bilo v celoti zelo zanimiva izkušnja. S snemanjem v Umagu smo začeli ob približno 23. uri, vse je potekalo gladko, dokler nas ni začela premagovati zaspanost okoli 4. ure zjutraj, ko smo čakali na sončni vzhod. Vendar je takrat na oder prišel glavni izvajalec in smo tako ob njegovi glasbi zdržali do konca snemanja,« je o prvem dnevu oziroma večeru povedal Žan, ki je s snemalno ekipo prispel na obalo v popoldanskih urah, že naslednji dan dopoldne je bil že doma.

Vedno bolj uveljavljen glasbenik Žan Serčič se podpisuje že pod Gajin prvenec “To je kar imam“, ki ga je pevka uspešno predstavila že na številnih odrih v Sloveniji.

Za prihajajočo jesen sta glasbenika napovedala že nova glasbena projekta.

banner-ntrc-martinovanje

Deli