Žan Serčič predstavlja dva singla iz svojega prvega studijskega albuma: ‘To Sem Jaz’

10:23

zan-sercicEden izmed vidnejših predstavnikov mlajše generacije, ki uspešno soustvarja slovensko pop glasbeno sceno, po letu dni snemanja svojega prvega studijskega albuma predstavlja kar dva singla!

Pesmi sta si med sabo tako žanrsko kot tudi produkcijsko podobni in kot pravi Žan sam: ”Obe pesmi imata pridih glasbe iz 1950-1960, ko je najpomembnejšo vlogo odtehtal pomen glasbe, besedilo in duša glasbenika in pevca na posnetku – Vse to sem se skupaj z ekipo na tem albumu trudil zajeti!”

Tako glasba kot tudi besedila obeh singlov sta avtorsko delo Žana, pri snemanju pa so sodelovali: Matej Horvat (Bobni), Goran Sarjaš (Bas kitara), Eva Boto (vokal), Tibor Pernarčič (Saksofon), Nejc Tratnjek (Trobenta), Dejan Berden (Klavir), Peter Ošlaj (Hammond, produkcija), Janez Križaj (Mastering).

V decembru bo tudi izšel uradni videospot za skladbo Najina Zgodba, pesem Ne Misli Le Nase pa je na Youtubu že od 1. decembra.

Skupina ljudi iz socialnih omrežij, katera se iz dneva v dan širi, je zelo dobro sprejela obe pesmi in je pozitivno presenečena nad žanrom ter zrelostjo Žanovih novih pesmi iz albuma To Sem Jaz.

Skladba Najina Zgodba govori o pretekli najstniški ljubezni, katera pevca neprestano spominja na dravski most in njegovo obiskovanje srednje šole v Mariboru. Lirski subjekt nekako prepričuje punco v zaupanje, saj je bila že večkrat prizadeta in si ne upa čutiti od znova. Punca, ki igra v prihajajočem videospotu za Najino Zgodbo je Maja Jančar, ki je igrala že v videospotih Jana Plestenjaka, Isaaca Palme itd.. (Slike v prilogah)

Skladba Ne Misli Le Nase govori zelo na splošno o vrednotah človeka in nas spominja na minljivost vsega. Spominja nas, da moramo v življenju biti manjkrat sebični in se opomniti, da je pravzaprav najpomembnejša stvar to, da imamo drug drugega. To da se imamo radi. Skladba najprej stilsko spominja na popevko, kasneje pa se popolnoma preobrne v swing ritme in razigranost sporočila.

Žan o sodelovanju z Evo:
” Zmeraj, ko z Evo zapojem, se zgodi nekaj posebnega. Z nobenim pevcem/pevko se ne povežem tako kot z Evo, počutim se kot, da isto misliva, čutiva in zato lahko tudi pesem odpojeva kot eno. Zame je in ostaja ena najboljših slovenskih pevk vseh časov, s katero mi je v veselje sodelovati in še več skupnih projektov lahko pričakujejo od naju!’

Pri ustvarjanju novih pesmi je Žan črpal znanje in kritike enega najbolj uspešnih glasbenikov in predvsem avtorjem, Janom Plestenjakom, ter z najboljšim slovenskim basistom Anžetom Langusom, ki je posnel bas kitaro za dve novi Žanovi skladbi iz albuma (Ravno Prav Osamljen, Smisel Življenja)

banner-ntrc-martinovanje

Deli