Zanimanja za pekarno še vedno ni

12:32

Stečajni upravitelj Klasja Kristijan Anton Kontarščak je danes na dražbi znova prodajal pekarno v Rogaški Slatini. Dražbe, že sedme po vrsti, se spet ni udeležil nihče, čeprav je izklicna cena padla na 190 tisoč evrov.

Prihodnji mesec bo Kontarščak spet poskušal prodati tudi pekarno v Velenju. Izklicna cena zanjo bo na že šesti dražbi 350 tisoč evrov. Kontarščak pričakuje, da bo velenjsko pekarno tokrat le uspel prodati.

raisin-bread-1805247_1920

Do konca meseca bo na Celjskem še nekaj dražb, na katerih bodo prodajali premoženje propadlih podjetij. 27. februarja bo stečajni upravitelj Kiva prodajal proizvodno-poslovni objekt na Vranskem, ki je sicer v posesti Energetike Vransko v stečaju, predkupno pravico zanj pa ima občina Vransko. Izklicna cena bo malo manj kot 255 tisoč evrov. Dan kasneje pa bo stečajna upraviteljica Zgornje-savinjske kmetijske zadruge na dražbi prodajala 18 tisoč kvadratnih metrov velik kompleks v Rečici ob Savinji, na katerem so kokošja farma, hlevi, skladišča in tudi pisarniški prostori. Izklicna cena bo dober milijon evrov.

JANJA INTIHAR

Deli