Zapeli bodo v grajskem objemu

11:27

Šaleški akademski pevski zbor ima danes ob 20. uri koncert na Velenjskem gradu. Zbor, ki deluje pod vodstvom Danice Pirečnik, bo tokrat gostil Mešani pevski zbor Podjuna iz Pliberka, ki ga vodi Anja Kapun. Gostujoči zbor že več kot 40 let združuje zamejske Slovence ter goji slovenske ljudske in umetne pesmi tudi izven slovenskih državnih meja.

Zbora, ki sta v preteklosti že sodelovala in koncentrirala v Pliberku, pripravljata pester program. Dober izbor pesmi bo še nadgradil veličasten grajski ambient.

saps 1

 

Šaleški akademski pevski zbor je imel letos pestro sezono, marca so imeli prvi koncert, udeležili so se zborovskega tekmovanja v Avstriji in izdali so svojo tretjo zgoščenko. Pred dnevi so se vrnili z gostovanja v Franciji, kjer so imeli dva koncerta.

Že lani so imeli letni koncert na velenjskem gradu, ki jih je tako navdušil s svojo energijo in prostorom, da bodo letos koncert ponovili v njegovih objemih. Po vseh gostovanjih in potovanjih se Šaleški pevski zbor najraje vrača v Velenje in svojim poslušalcem ponudijo najboljše iz pretekle sezone.

Barbara Gradič Oset

Foto: Šaleški akademski pevski zbor

 

Deli