Zaradi gripe odpovedani nenujni pregledi in operacije

10:33

V Splošni bolnišnici Celje imajo zaradi povečanega števila pacientov z respiratornimi obolenji in gripo polno zasedene internistične bolnišnične oddelke. V preteklih dneh so z notranjimi organizacijskimi ukrepi že povečali število internističnih bolniških postelj, ker pa se epidemiološka situacija ni umirila in število hospitaliziranih internističnih pacientov še vedno narašča, bodo ta teden odpovedali vse nenujne specialistične internistične ambulantne preglede ter vse nenujne, to je naročene, operativne posege. Vse bolnike, ki zato ne bodo mogli opraviti naročene zdravstvene storitve, bodo o tem obvestili po telefonu.

Predvidoma bo ta ukrep veljal vsaj do konca tega tedna, to je do petka, 15. februarja.

_L3U9556Zaradi povečanega obiska pacientov, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, je zelo obremenjen tudi urgentni center celjske bolnišnice. Vse paciente, ki lahko zdravstveno storitev opravijo pri svojem izbranem osebnem zdravniku, zato prosijo, da to storijo in na ta način pred dodatnimi okužbami zaščitijo sebe in druge paciente.

Nove termine odpovedanih specialističnih ambulantnih pregledov in operativnih posegov bodo prejeli v najkrajšem možnem času, so sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

AB

Foto: arhiv NT&RC

Deli