Zaradi Piva in cvetja več obiska tudi v laškem Ticu

8:15

V Laškem so pretekli mesec zabeležili bistveno večji obisk turistov kot junija, k čemer je seveda prispevala tudi prireditev Pivo in cvetje. O tem pričajo tudi podatki o številu gostov, ki obiščejo turistično informacijski center.

Pokušina piva in ogled pivovarne sta seveda največji magnet za domače in tuje turiste, ki obiščejo Laško.
Pokušina piva in ogled pivovarne sta seveda največji magnet za domače in tuje turiste, ki obiščejo Laško.

TIC Laško je tako v juliju obiskalo 1335 ljudi, mesec poprej pa 840. Kot so nam povedali v Stiku Laško so gostje junija in julija v TIC-u največ povpraševali po namigih za izlete v okolico, gostinski ponudbi, ogledih Pivovarne Laško ter spominkih. Najbolj mikavna turistična znamenitost v Laškem je še vedno ogled Pivovarne Laško, junija so v Stiku organizirali ogled za 586 obiskovalcev oziroma 19 skupin, julija pa za 531 obiskovalcev oziroma 23 skupin.

V času Piva in cvetje je TIC v povprečju obiskalo 150 ljudi na dan, pri čemer je bila sobota, kot dan, ko je prireditev na vrhuncu, letos nekoliko slabša po obisku, zaradi slabega vremena. V času Piva in cvetja je TIC obiskalo največ turistov iz Slovenije, Italije, Nemčije, Hrvaške in Srbije, ki so jih najbolj zanimale informacije o simbolični vstopnini, prometnem režimu na prireditvi in spominkih povezanih s pivovarno ter največjo turistično zabavo v naši državi.

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli