Zasebnik jih je bolj prepričal

10:46

Svetniki Občine Štore so se na ponedeljkovi seji odločili za razpis koncesije za program zobozdravstva v domači zdravstveni postaji, ki je del Zdravstvenega doma Celje. V Štorah sta do februarja letos delali dve zobozdravnici za odrasle paciente, vendar je ena od njiju umrla. Tako so ostali pacienti brez izbranega zobozdravnika.

Svetniki so tako na seji  odločali med dvema možnostma za prihodnost. Ena je bila, da bi program trajno prenesli na Zdravstveni dom Celje, ter druga objava javnega razpisa za podelitev koncesije. Za izvajanje koncesije se namreč zanima zobozdravnik Raid Wahibi, ki že ima ambulanto v prostorih Zdravstvenega doma Celje. 

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Ministrstvo za zdravje zasebnikom v zadnjem obdobju ni naklonjeno, vendar so se svetniki odločili drugače. Župan Miran Jurkošek:

 Svetniki nad javnim zobozdravstvom na seji niso bili ravno navdušeni, saj imajo zasebniki, kot je dejal župan Jurkošek:

Kot je svetnikom povedala direktorica javnega zavoda Zdravstveni dom Celje Alenka Obrul, imajo javni zobozdravniki predpisanih le po šest pacientov na dan. Nekateri zasebniki, med katerimi je tudi Wahibi, jih sprejmejo celo po več kot dvajset. Obrulova je povedala, da javni zavod svojih zobozdravnikov ne more prisiliti, da bi sprejeli več pacientov. In kako rešujejo pristojni problem, ki je nastal po smrti zobozdravnice v Štorah? Župan Miran Jurkošek:

 Po zakonu mrežo javne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni zagotavlja občina.

BJ

Foto: BJ

store wahibi
Zasebni zobozdravnik Raid Wahibi ter direktorica javnega zavoda ZD Celje Alenka Obrul

Deli