Zdravstveni dom Celje: “Najprej le nekaj bolnikov na dan.”

19:50

V ponedeljek bodo v Zdravstvenem domu Celje začeli z delom v vseh obstoječih ambulantah, ki v času epidemije niso delovale. Obseg naročenih bo naraščal počasi in postopoma, saj bo v prvi fazi naročenih le nekaj bolnikov na dan na posamezno ambulanto. Naročeni pacienti bodo izbrani po presoji zdravnika. Ostale bodo obravnavali kot do sedaj, so sporočili iz celjskega zdravstvenega doma.

»Vse aktivnosti, ki so jih pripravili za delo v ambulantah, so prilagojene zmanjšanju tveganja za okužbo z novim koronavirusom COVID-19. Pripravljeni protokoli tako zahtevajo preverjanje zdravstvenega stanja pacienta (po vprašalniku ob naročanju, na triaži ob vstopu v ZD in ob prihodu v ambulanto, kjer se pacient tudi podpiše in s tem jamči, da navaja resnične podatke o svojem zdravstvenem stanju), zračenje ambulantnih prostorov, upoštevajo se velikost čakalnic ter čiščenje in razkuževanje stičnih točk ter aparatur. Vsaka ambulanta naroča svoje paciente, ki so zdravi, naročanje bo planirano v dovolj dolgih časovnih intervalih,« pojasnjujejo v ZD Celje.

Zdravstveni dom 183

Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse. Bolniki prinesejo masko s seboj, sicer pa jo bodo prejeli na triaži ob vstopu v zdravstveni dom (iz zadnje strani stavbe).

»Obveščanje vseh o terminih pregledov bo urejeno preko SMS obveščanja ali e-pošte. S tem obvestilom bodo bolniki na triaži ob vstopu dokazovali, da so naročeni. V kolikor nimajo mobilnega telefona ali e-naslova, se bodo primeri reševali sproti. V izogib nepotrebni slabi volji in nestrpnosti ob naročanju bi želeli opozoriti, da bodo bolniki do dogovorjenega termina čakali pred vhodom v zdravstveni dom. V prostore bodo lahko vstopili 5 minut pred dogovorjenim terminom. Prihodnji teden se prav tako prične z rednimi cepljenji v ambulantah družinske medicine,« še pojasnjujejo v ZD Celje.

Ob tem še dodajajo, da bolnikov s prehladnimi znaki ali z vročino še vedno ne obravnavajo, ampak to obravnavo izvaja COVID ambulanta v Urgentnem centru Celje.

SŠol

Foto: SHERPA

Deli