Zlata olimpijka Urška Žolnir Jugovar zdaj mamica z diplomo

9:37

Trikrat je nastopila na olimpijskih igrah. Leta 2008 je v Pekingu na otvoritvi iger nosila slovensko zastavo. Ko je ni nosila, je osvojila medaljo, tako v Atenah 2004 kot v Londonu 2012. Spada med najuspešnejše slovenske športnice. Neizprosna borka je bila učenka trenerja Marjana Fabjana pri Judo klubu Z´dežele Sankaku Celje. Za vselej se je v slovensko športno zgodovino zapisala kot prva, ki je osvojila zlato olimpijsko kolajno v individualnem športu. Na velikih tekmovanjih je zbrala devet odličij; evropska prvakinja je postala leta 2009 v Tbilisiju, na svetovnih prvenstvih se ni uspela uvrstiti v finale, kar si še dandanes »očita«.

DL3U7151V obrambo zlata, ki ga je osvojila pri tridesetih letih, se ni želela podati. Imela je svoje nove, smele načrte. Prelomni trenutki so se začeli vrstiti v zadnjem obdobju. Najprej se je poročila, nato je postala mamica, piko na i je postavila z diplomo. Tako srčnih osebnosti srečaš malo v vrhunskem športu. Živi v Pernovem, njena hišna številka je – kaj drugega ne bi mogla biti – 1A. Četrti član družine je pes Frodo. Pred vhodom piše: Pes ni nevaren, nevaren je lastnik. »To je bila Matejeva ideja,« je hitro poudarila Urška Žolnir Jugovar, preden smo začeli klepetati.

banner-uniforest-prodajalna-husquarna-kosilnice-marec-2020

Božični čas je za nami, pred vrati pa pričakovanje novega leta. Kako si doslej preživljala praznične dni?

“V judo klubu je bila navada, da smo imeli dopoldne 24. decembra trening, Naslednji dan je bil prost, tako da sem se veselila božičnega večera s starši in tudi naslednjega dneva, ko sem lahko počivala. Sproščeno sem uživala. Toda ponoči, iz 25. na 26. december smo potovali na priprave v Italijo …” Več preberite v novi številki Novega tednika.

Foto: GrupA

Deli