Znani so prejemniki priznanj Mestne občine Velenje

12:06

Znani so prejemniki priznanj, ki jih bodo podelili ob letošnjem občinskem prazniku Mestne občine Velenje. Grb Mestne občine Velenje bodo septembra prejeli Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, tamkajšnje turistično društvo in Pihalni orkester Premogovnika Velenje.

Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje že 60 let izobražuje in usposablja otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Tim strokovnjakov spremlja otroke in njihov razvoj od sprejema v center do zaključka šolanja in usposabljanja. Za vsakega izmed njih naredi poseben program. Pomaga jim spodbujati njihova močna področja, ter jim pomaga na področjih, kjer imajo otroci težave.

Turistično društvo Velenje že več kot 60 let vzpodbuja turistični razvoj, organizira turistične prireditve in skrb za urejeno, lepo in čisto okolje.

Pihalni orkester Premogovnika Velenje pa v letošnjem letu slavi 100. obletnico delovanja. Prvi kapelnik takratne godbe je bil znani glasbeni delavec in skladatelj Fran Korun Koželjski, danes orkester svojo zgodbo nadaljuje pod dirigentsko paličico Antona Vrzelaka. Orkester se redno udeležuje domačih in mednarodnih tekmovanj, kjer dosega odlične rezultate. Je tudi soustvarjalec kulturnega in družabnega dogajanja v Velenju in širši okolici.

Kdo pa bodo v letu, ko Velenje praznuje 60 let od ustanovitve mesta, prejemniki plakete mestne občine? Slednjo bodo prejeli Smučarski klub Velenje, tamkajšnji karate klub in Društvo tabornikov Rod jezerski zmaj.

TS

Foto: Društvo tabornikov Rod jezerski zmaj

taborniki-4
Med prejemniki plakete MOV bo tudi Društvo tabornikov Rod jezerski zmaj.

banner-ntrc-martinovanje