Časopis Novi tednik celo leto izdaja tematske priloge, ki so vezane na čas, praznike ali aktualno dogajanje. Priloge so uredniške in s pogljobljeno tematsko vsebino.

Oglaševanje v tematski prilogi je ciljno usmerjeno in je idelana priložnost za nagovarjanje točno določene ciljne skupine, tudi v obliki promocijskega članka.

tematske-priloge

Tematske priloge 2019

Rok za rezervacijo oglasa je 7 dni pred izdajo.
Rok za oddajo materialov je najmanj 5 dni pred izidom.

Priloga Izid Priloge 2019
Kmetijska priloga 1 24. januar
Izobraževanje 7. februar
Zdravje 4. april
Kmetijska priloga 2 22. avgust
Vseživljenjsko učenje 29. avgust
Aktivna starost 10. oktober
Varčevanje 17. oktober
1. november 24. oktober

Priloga Izobraževanje govoru o pomenu pridobivanja znanja na vseh področjih, vseživljenjskemu učenju, dodatnem usposabljanju in samoizobraževanja.  Pomaga pri odločanju kam se vpisati? Opozarja na prihajajoče informativne dneve srednjih in visokih šol ter univerz. Predstavlja njihove programe.

Valentinova priloga predstavlja aktualne vsebine vezane na ta praznik.

Poročna priloga spominja, da je poroka velik dogodek v katerega se vloži veliko časa, truda in pa tudi denarja. V njej predstavljamo ljudi, ki se ukvarjajo z organizacijo porok, frizure, odštekane poročne šopke, obleke, prstane, glasbo…

Kmetijska priloga se pridružuje usmeritvam, da naj bi v Sloveniji skrbeli za pridelavo varne in kakovostne hrane, za ohranjanje naravnih virov za prihodnje generacije, ohranitev biotske raznovrstnosti, kulturne krajine in za gospodarno ravnanje z vodnimi viri. Kmetijstvo je priložnost tudi za mlade.

Vseživljenjsko učenje  bralce opozarja na pomembnost izobraževanja tako otrok kot tudi odraslih. Predstavlja  različne oblike pridobivanja znanja, vseživljenjskega učenja in samoizobraževanja.

Na drugi strani pa ponudniki (izobraževalne inštitucije) opozarjajo na dodaten vpis, razpoložljivostih in prednostih njihovih programov, tečajev.

Varčevanje je namenjena Svetovnemu dnevu varčevanja – 31. oktober.  V današnjem času poskušamo vsi prihraniti na domala vsakem področju (energija, voda, gorivo….). Bralce seznanjamo kje in na kakšen način lahko (načrtno) varčujejo oz. kako naj racionalno ravnajo v gospodinjstvu.

V Aktivni starosti predstavljamo  potrete ljudi iz te generacije, njihove aktivnosti, možnosti za preživljanje prostega časa, vključevanje v različne oblike rekreacije in učenje ter druge aktivnosti namenjene vsem, ki si prizadevajo za kakovostno življenje. Bralcem predstavimo vsebino o zdravi prehrani, pomenu rekreacije in različne načine utrjevanja zdravja.

Priloga ob 1. novembru opozarja na praznik Dan spomina na mrtve.  Vsi narodi sveta se spominjajo svojih mrtvih. Tudi pri nas je običaj, da za 1. november obiščemo grobove svojih bližnjih, ob tem pa se srečamo s sorodniki, ki jih morda že dolgo nismo videli. Ali se ti običaji zadnja leta spreminjajo? Kako se to kaže na naših grobovih? Kako to občutijo cvetličarji, svečarji in drugi, povezani z urejanjem grobov? O tem pišemo v prilogi.